Nieuwsbrief 1B december 2019

Op 12 november j.l. is de “Vestiging Opstalrecht” bij notaris ….. in ….. getekend door twee bestuursleden van de ECS en de dak-eigenaren …. en ......./…, zie onderstaande foto.

Lees meer »

Nieuwsbrief september 2019

Inmiddels zijn Liander en ........... het eens over de route van de kabels en de plaats van de meterkast. Thans is het aan Liander om de vergunningen te regelen en de opdracht aan de kabellegger te verstrekken.

Lees meer »

Een besparingstip, kunnen we wat van dat dure gas besparen! Tip van vorig jaar, de €60,- is nu meer dan €100,-

zie ook :   https://zetmop60.nl/#

Hoe kan ik minder stroom gebruiken?

Het elektriciteitsverbruik is voornamelijk afhankelijk van de grootte van het huishouden. Verder is de aanwezigheid van elektrische apparaten van invloed. En natuurlijk de mate van energiezuinigheid en de frequentie waarmee gebruik wordt gemaakt van deze apparaten.

 • Was op 30 of 40 graden in plaats van op 60 graden;
 • Zet apparaten helemaal uit; laat de stekkers niet in het stopcontact zitten als u deze niet gebruikt;
 • Wanneer er iets uit de vriezer ontdooid moet worden, zet dit dan in de koelkast;
 • Vervang gloeilampen voor ledlampen;
 • Hang was aan de lijn. Gebruikt u toch een droger?
  Doe dan verschillende wassen achter elkaar. Zorg dat de droger niet afkoelt tussendoor. 

Als u een nieuw elektrisch huishoudelijk apparaat koopt, kijk dan ook naar het bijbehorende energielabel. Het energielabel geeft aan hoe zuinig een apparaat is. Apparaten met energielabel A+++ zijn het zuinigst, en met energielabel G het minst zuinig. Energielabel A en B zijn vaak duurder, maar u verdient in het algemeen geld terug omdat ze voordeliger zijn in gebruik.

Hoe kan ik minder gas verbruiken?

De verschillen tussen het gasverbruik van huishoudens zijn groot. Ongeveer 1 van de 5 huishoudens gebruikt minder dan 1000 m³; 1 van de 6 huishoudens gebruikt meer dan 2400 m³. Daar zijn meerdere redenen voor. Appartementen zijn vaak klein en ingesloten door de buren, waardoor het gasverbruik laag is. Bij grote, vrijstaande huizen is het gasverbruik gemiddeld hoog. De hoogte van uw gasverbruik is ook afhankelijk van de isolatiewaarde van uw woning, de weersomstandigheden en uw comfortbehoefte. 

 • Zet de verwarming 1 graad lager, dit bespaart 7% op uw gasrekening;
 • Zet thermoststaat 's nachts op 15 graden, bij vloerverwarming op 17 of 18 graden; 
 • Schaf een douchekop aan die water bespaart;
 • Probeer korter en kouder te douchen: maximaal 5 minuten;
 • Investeer in vloerisolatie of of HR++ glas.

Bekijk wat u kunt besparen

Veel huishoudens verlagen hun energierekening door hun woning te isoleren, een zuinige verwarmingsinstallatie aan te schaffen, of zonnepanelen op het dak te leggen. Kijk op Verbeterjehuis voor een overzicht van de kosten en opbrengsten van energiebesparende maatregelen in uw huis. 

Energie VanOns:   Groenste  stroom van Nederland 

 Jaarproductie zonnedak 2021

 

 

 

 

 

 

Totale productie t/m 23 september 2022 is 66,4 MWh, de jaarproductie van geheel 2021 was 66,1 MWh. Dit wordt dus een topjaar!

26 Nestkastjes plaatsen in het Spannummer bos